❤ JAPANESE LUNCH RECEIPT ❤

Du kan läsa recept under bilderna - längst nere.




Onigiri recept kan du hitta här.

Äggnudlar recept hittar du på förpackningen. Senare kan du lägga feta ost eller japansk "feta ost/tofu" och gräslök. Mums! Samma som japansk miso.

Hur man gör triangelformad risbollar hittar du här ( på engelska).

Den här gjorde jag för första gången. Den smakar ganska OK, jag använder inte lax utan grönsaker såå... Men nästa gång ska jag göra bättre onigiri och äggnudlar. ><

Kalle Ankas Don Rosa



Igår läste jag Kalle Anka och letar efter Don Rosas teckningar. Jag har alltid tyckt om hans teckningar. Mycket detaljer. Jag funderar på att köpa Hall of Fame någon gång - bara Don Rosas teckning. Det finns också några bra Kalle Anka teckningar men Don Rosa ligger första plats. Jag tycker att hans teckningar är mycket inspirerad. Jag som tecknar manga kan försöka rita mer detaljer som hans teckningar. Så mina läsare kan se alla detaljer. Don Rosa är så duktig! Det finns också en tecknare till som är också mycket detalj - Dragonballs Akira Toriyama! Jag måste börja träna att rita mer detaljer... Och det krävs TID! Suck...


Don Rosas teckning



En av Don Rosas böcker



Carl Barks teckning



Don Rosas teckning

Ser du skillnaden? Jag har aldrig förtjust i Carl Barks teckning eftersom hans teckningar är så enkla...


 


TÄNK OM...

Jag har hittat många intressanta artiklar från Illustrerad Vetenskap-tidning. Den är en jättebra tidning - mycket lärolik! En sak som är mest intressant... Teman är TÄNK OM... Det handlar om t ex vad kommer att hända om första och andra världens krig inte skett. Jag skriver en snabb sammanfattning från detta ämnet.

"En liten knuff och tidens riktning ändras helt", sade den romerske politikern Cicero för 2 000 år sedan - citat från Illustrerad Vetenskap nr 7/2006. En enda händelse kan påverkar till massor händelser. Tänk om Frans Ferdinands chaufför körde rätt väg då hade kanske första världskriget inte skett? Om general Lee hade lämnat ordern personligen till enheterna då hade Förenta Staterna i Amerika inte funnits? Om mongolerna inte hade rest till khanens begravning då hade Europa varit förstörd - t ex dvs Paris i Frankrike inte funnits på kartan? Om Stauffenbergs bomb detonerat närmare Hilter och dödade honom då hade freden startat under sommaren år 1944 - och flera miljontals människor som slapp att dö? Det vet vi faktiskt inte... Jag tror att världen skulle utvecklas snabbare än idag om första och andra världskriget inte skedde... Vad tror du?

   
Mordet på Frans Ferdinand

 
General Lee

  
Bilden åt vänster - Stauffenberg, bilden åt höger - Hilter

(bilderna är tagna från Google)

A R T W O R K - G A L L E R Y 3

Jag ska försöka skärpa mig att jobba lite med matematik och plugga körkort-teoribok. Jag har alltid varit långsam med dem. Samt ville satsa lite mer tid att blogga. Min syfte är att man kan hitta roliga, intressanta, tips, idéer - vad som helst - på min blogg. Jag menar är att min blogg ska bli roligare att läsa eftersom min blogg har varit tråkig - tycker jag. Vad tycker du själv?

Nu visar jag er mina teckningar - jag tycker att det är roligt att visa er mina teckningar så att ni kan kommentera vad ni tycker om dem. ^^

              

P H O T O M A N I P U L A T I O N

Jag sitter här och surfar lite runt på Internet. Egentligen letar jag efter en rolig reklamvideo och "Beautiful-musikvideo" på teckenspråk men hittade inte. Kanske de har tagit bort den grund av de använde Christina Augelinas musik. Men samtidigt hittade jag intressanta hemsidor där det handlar om fotomanipulation. Här visar jag er tre bilderna som är tagna från en hemsida - http://www.webdesignerdepot.com/. Men för att vara exakt att hitta massor fantastiska fotomanipulation kan ni hitta här - http://www.webdesignerdepot.com/2009/06/40-examples-of-incredible-photo-manipulation/.

  

Jag skulle  vilja göra några roliga fotomanipulation någon gång. Men jag tycker att de här bilderna är mycket intressanta och inspirerad. Helt fantastisk, eller hur? =)

S P R E A D T H E S I G N



Spreadthesign (www.spreadthesign.com) är en teckenspråklexikon på Internet.
Den har ungefär mer än elva stycken olika översättningar. Många länder - Japan, (Amerika ? ), Storbritannien, Tyskland, Turiket, Ryssland, Spanien, Finland, Tjeckien, Frankrike, Litauien och Portugal - har deltagit spreadthesign-projekt. Rätt stort, eller hur? Spreadthesign-hemsidan är gratis att lära sig på teckenspråk. Det finns också mer information om Spreadthesign - Leonardo da Vinci-projekt. Jag har jobbat med Spreadthesign. Ni kan hitta mig i Spreadthesign-lexikon på hemsidan. Här är några ord ni kan hitta mig:

*  GLAD, LYCKLIG
* ACKLIMATISERA
* AREOSOL
 
Dessa tre ord är bara ett exempel. Men annars finns jag där nästan överallt. Jag kan inte ge er en lista vilka ord jag tecknar.

Vårt mål är att alla ska få möjlighet att lära sig på teckenspråk - det finns inga åldersgräns. Jag har hört att barn lär sig på teckenspråk innan man börjar säga sin första ord. Jag ska försöka lära min lilla syster som har fött den 25 maj i år. Det ska bli hennes första ord innan hon börjar tala sin första ord. Lite konkurrens mellan mig och min familj, he he!

Här visar jag er en liten Spreadthesign-reklamvideo. Det är en rolig film. Ni kommer att se mig - jag som hade en röd tröja på mig.



Jag hoppas att det påverkar dig att vilja lära sig på teckenspråk. Ett positiv är att man kan prata med varandra på teckenspråk när det finns något hinder att prata med röst. :)

A R T W O R K - G A L L E R Y 2

Tja! Nu har jag mått bättre - tack vare min mamma som har hjälpt mig. Vi tog en promenad i Karlslund. Det behövde jag verkligen. Men tyvärr är jag lite orolig för imorgon på morgonen. Bättre eller värre...? Det vet jag inte. Men jag gissar att det blir bättre - hoppas jag. Men jaa... Nu fortsätter jag att visa er mina bästa teckningar.

              

Nu kollar jag runt i Internet - kanske hitta något intressant? Vi hörs/dövs!

A R T W O R K - G A L L E R Y

Här visas jag de bästa teckningar. Jag hoppas att ni tycker om dem. Du kan alltid skicka kommenterar vad du tycker om mina teckningar. T ex vad jag kan utveckla, vad jag kan träna mer på, vilken jag ska färglägga i Photoshop eller Illustrator. Var inte rädd att skicka kommenterar - jag biter er inte. Jag har snälla mänskliga tänder =).

              

Mera teckningsbilder kommer imorgon! Nu ska jag bara fixa lite och senare ska jag gå och lägga mig. Ha det bra! God natt! ^^,


RSS 2.0